Άμεση απόσυρση του καταστροφικού Π.Δ Μεταθέσεων


«Άμεση απόσυρση του καταστροφικού Π.Δ Μεταθέσεων»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΚΤΩ (08) ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΠΡΟΣ ΥΝΑΝΠ κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι.’’

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

το Π.Δ Μεταθέσεων που αιφνιδιαστικά μάθαμε ότι κατατέθηκε στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης χωρίς την τελική διαβούλευση με την ΠΟΕΠΛΣ, μας προξένησε αλγεινή εντύπωση.


Στο τελικό σχέδιο του Π.Δ Μεταθέσεων έχουν συμπεριληφθεί πολλές αρνητικές διατάξεις για τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που δεν περιλαμβάνονταν στο προσχέδιο που είχε δοθεί από το γραφείο σας στην ΠΟΕΠΛΣ πριν μερικούς μήνες.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση επέμβασή σας προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα.

Επιλεκτικά σας αναφέρουμε κάποιες αστοχίες :

α) δύνανται να μετατεθούν στελέχη ανεξαρτήτως ετών Υπηρεσίας ακόμα και με 30 και πλέον έτη Υπηρεσίας.

β) δύνανται να μετατεθούν τα στελέχη τα οποία έχουν συμπληρώσει μόλις το ήμισυ του μεγίστου χρόνου παραμονής ήτοι τα τέσσερα χρόνια στον τόπο επιλογής τους.

γ) δεν περιλαμβάνονται διατάξεις που να προστατεύουν πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες που έχουν τέκνα με αναπηρία.

δ) έχει αφαιρεθεί το ηλικιακό όριο στους υπηρετούντες στα πλωτά και το δικαίωμα στους διπλωματούχους Α.Ε.Ν που βρίσκονται τώρα στο Σώμα, μετά από κάποια έτη θαλάσσιας υπηρεσίας να δύναται να επιλέξουν υπηρεσίες εκτός πλωτών.

ε) ορισμένες διατάξεις δεν εφαρμόζουν την αρχή της αναλογικότητας και της ισονομίας.

Είναι προφανές από αυτά που περιληπτικά σας αναφέραμε, ότι το συγκεκριμένο Π.Δ Μεταθέσεων θα είναι πισωγύρισμα για τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Κύριε Υπουργέ σας καλούμε με δική σας πρωτοβουλία να αποσύρετε άμεσα το εν λόγω Π.Δ Μεταθέσεων και να ξεκινήσει εκ νέου εποικοδομητικός διάλογος με τους συνδικαλιστικούς φορείς για την κατάρτιση ενός ορθολογικού Π.Δ Μεταθέσεων.

Θέλουμε να πιστεύομε ότι δεν εξαντλήθηκε από εσάς η αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελούν για την πατρίδα τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η αναγνώριση κ.Υπουργέ δεν αρκεί μόνο να εκφράζεται, θα πρέπει να αποδεικνύεται και έμπρακτα.

Μετά τιμής

Τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ.

ΚΟΡΙΖΗΣ Γ.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μ.

ΛΑΖΙΝΟΣ Α.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ.

ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ.

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.

ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β.