Σύγκρουση στη ΠΟΕΠΛΣ για ΠΔ Μεταθέσεων και αναδιάρθρωση ΔΣ.

 


Όλη η Αλήθεια για το νέο Π.Δ Μεταθέσεων και την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Συνάδελφοι,

Μετά την  αιφνίδια παραίτηση του Προέδρου Γιώργου Ελευθεράκη δέκα μέλη εκ των 19 του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ και συγκεκριμένα οι Τσαλίκης, Δανίκας , Κουζής, Σαμαράς, Τσιάνος, Γαλάνης, Δροσόπουλος, Σφακιανάκης, Καμβύσης, Γαρουφαλιάς  εκτός Ημερησίας Διάταξης και ενορχηστρωμένα , στην αρχή του Δ.Σ πρότειναν  δια μέσου του Α΄ Αντιπροέδρου Κουζή Β. και ψήφισαν ανακατανομή θέσεων χωρίς ποτέ να μας αποκαλύψουν  την αιτία για αυτό.

Κατά  της ανακατανομής ψήφισαν 9 μέλη οι  : Tσατσουλής, Ελευθεράκης, Τσιάπλιας,Κωστάκης, Λάσκαρης, Γιαννακάκης, Κοριζής, Λαζινός και Σκευοφύλακας.

Το γιατί το έπραξαν  οι 10 είναι δικό τους θέμα. Το τι θέλουν να πετύχουν οφείλουν να το πουν. Το τι προκαλούν με αυτό σε εσάς συνάδελφοι θα σας το αποκαλύψουμε εμείς, προκειμένου να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί πόσο ανέξοδη και απροσχημάτιστη για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Λιμενικού Σώματος είναι η επιλογή τους αυτή.  Εντελώς απρόκλητα, ανεπίκαιρα, αλλά προσχεδιασμένα και  απροκάλυπτα ορισμένες ευκαιριακές και οριακές πλειοψηφίες που σχηματίστηκαν στο τελευταίο ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ  χτυπούν καίρια το συνδικαλιστικό κίνημα και τα συμφέροντα των Λιμενικών.

Από την Παρασκευή 2/9/2020 σύσσωμο το ΔΣ   είχε πληροφορηθεί   το νέο  σχέδιο Π.Δ Μεταθέσεων   το οποίο είχε ήδη αποσταλεί  εν κρυπτώ  από την ΠΟΕΠΛΣ  και αιφνιδιαστικά στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης χωρίς εννοείτε την σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΛΣ. Στην ΠΟΕΠΛΣ  είχε δοθεί αρχικά άλλο σχέδιο, για το οποίο είχε προτείνει εξήντα (60)  αλλαγές. Τελικά το σχέδιο που μας δόθηκε ετεροχρονισμένα είχαν προστεθεί νέες αρνητικές ρυθμίσεις. Η ΠΟΕΠΛΣ το έλαβε αυθημερόν και ζήτησε τη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ προκειμένου να το επεξεργαστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις περαιτέρω δράσεις που θα πρέπει να κάναμε ως Δ.Σ προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα αυτό Π.Δ. Μεταθέσεων .Αντί λοιπόν να συζητήσουμε βασικά για το καταστροφικό αυτό Π.Δ βρεθήκαμε αναίτια και παντελώς απροσχημάτιστα σε μία κίνηση αντιπερισπασμού και εσωστρέφειας  με την  ανασυγκρότηση θέσεων του Δ.Σ.

Έλλειψη προτεραιοτήτων;  Ανομολόγητες συμφωνίες; Προσωπικές εμπάθειες που ζητούν ικανοποίηση με όποιο κόστος εις βάρος των συναδέλφων; Απώλεια προσανατολισμού; Συνδικαλιστική  ένδεια; Έξωθεν και άνωθεν παρεμβάσεις;

Ότι και να είναι, κάτι καλό δεν προμηνύεται για το Σώμα. Έτσι το ελάσσον έγινε δήθεν μείζον και όλα μαζί ένα τίποτα!

Αυτό ήταν το .... σημαντικό που ενδιέφερε κάποιους και όχι η συζήτηση του Π.Δ και οι αντιδράσεις  που οφείλει να έχει η ΠΟΕΠΛΣ.

Ας είναι έτσι λοιπόν αφού εμείς πάνω από όλα σεβόμαστε τις δημοκρατικές  διαδικασίες.

Το νέο Π.Δ Μεταθέσεων με ευθύνη των σχεδιαστών του και του τελικού υπογράφοντος  είναι καταστροφικό και εν δυνάμει διαλύει τις 7500 χιλιάδες οικογένειες Λιμενικών, αφού για πρώτη φορά βρίσκονται εν δυνάμει υπό μετάθεση όλοι και μάλιστα ακόμα και έχοντας συμπληρώσει το ήμισυ του μέγιστου χρόνου παραμονής.

Κατηγορίες στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που ήταν προστατευμένες   στο προηγούμενο ΠΔ 33/09 όπως:

· πολύτεκνοι,

·  γονείς τριών τέκνων .

·  γονείς ενός τουλάχιστον τέκνου με ανίατο ή δυσίατο νόσημα ή με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω ,

·  γονείς μονογονεϊκών οικογενειών,

·  χήροι,

·  πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα ή άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω,

πλέον δεν προστατεύονται  και είναι εν δυνάμει μετατιθέμενοι!

Ακόμα έχει αφαιρεθεί τοηλικιακό όριο στους υπηρετούντες στα πλωτά και το δικαίωμα στους διπλωματούχους Α.Ε.Ν που βρίσκονται τώρα στο Σώμα, μετά από κάποια έτη θαλάσσιας υπηρεσίας να δύναται να επιλέξουν υπηρεσίες εκτός πλωτών.

Επίσης είναι εν δυνάμει μετατιθέμενοι όλοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως των ετών Υπηρεσίας .Δηλαδή δύνανται να μετατεθούν συνάδελφοι με 33 έτη Υπηρεσίας.

Η νέα Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ οφείλει να αντιστρατευτεί σε όλες αυτές τις καταστροφικές ρυθμίσεις με πράξεις. Από την πλευρά μας εμείς οι οκτώ υπογράφοντες προτείναμε την άμεση  διεξαγωγή πορείας-διαμαρτυρίας  εντός της επόμενης εβδομάδας, αλλά και προσφυγή στα αρμόδια Διοικητικά όργανα για να ανακοπεί το εχθρικό και απάνθρωπο για το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ νέο Π.Δ. Μεταθέσεων, η νέα Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ δια στόματος του προέδρου Δ.Σ Τσιάνου Παναγιώτη  μας παρέπεμψε εντέχνως σε απώτερο χρόνο θέλοντας να το μελετήσει …

Όταν βέβαια εμείς μελετούσαμε το νέο Π.Δ που αφορά το σύνολο των συναδέλφων  μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάποιοι ασχολούνταν με το αν βγαίνουν τα ‘κουκιά’ για την ανατροπή της προηγούμενης Διοίκησης.

Σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες με πράξεις και έργα προκειμένου να ανακόψουμε οποιαδήποτε αρνητική ρύθμιση για τους συναδέλφους και πάντα στο μέτρο που μας αναλογεί.Θα είμαστε παρόντες προκειμένου να  υπάρξει μια υγιής ενωτική   Ομοσπονδία η οποία είναι το τελευταίο αποκούμπι των συναδέλφων έχοντας να επιδείξει στα 20 χρόνια της πορείας της,  αξιοζήλευτες επιτυχίες σε όφελος του συνόλου.

Οι ώρες είναι κρίσιμες,  όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας .

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ:

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ.

ΚΟΡΙΖΗΣ Γ.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μ.

ΛΑΖΙΝΟΣ Α.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ.

ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ.

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.

ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β.