Απάντηση μελών ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ Τσατσουλή, Τσιάπλια, Λάσκαρη στην από 09-10-2020 δήλωση του Προέδρου ΠΟΕΠΛΣ κ. Τσιάνου


Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Τσιάνος, αντί να μας πει ευθέως την άποψη του για το Π.Δ. Μεταθέσεων, μας κατηγορεί  πως  εμείς οι τρεις διαπραγματευτήκαμε και αποδεχθήκαμε  το τελικό Π.Δ Μεταθέσεων. Επειδή εμείς μιλάμε πάντα με στοιχεία βάσει εγγράφων και ημερομηνιών τα γεγονότα έχουν ως εξής:

  1. 30/4/2020 o κ. Tσιάνοςως Πρόεδρος στέλνει σε όλο το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ το σχέδιο Π.Δ Μεταθέσεων και  ορίζει ο ίδιος σε τηλεσυνεδρίαση την επιτροπή που θα επεξεργαστεί το προσχέδιο που δόθηκε από το γραφείο Υπουργού η οποία αποτελούταν από :

-Σαμαρά-Kαμβύση- Τσατσουλή -Λάσκαρη- Κωστάκη- Τσιάπλια

2) 4/5/2020 ο κ Τσιάνος στέλνει το προσχέδιο στις Ενώσεις της ΠΟΕΠΛΣ

3)Η επιτροπή συνέλλεξε τις προτάσεις που στέλνουν μέλη του Δ.Σ ,Ενώσεις καθώς  και τα ίδια τα μέλη της. 15 εκ των 19 μελών του Δ.Σ κάνουν. προτάσεις .Ο κ. Τσιάνος   ως Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ δεν πρότεινε τίποτα για το Π.Δ Μεταθέσεων !!!

4)Η επιτροπή επεξεργάζεται τις προτάσεις και ύστερα από   4 τηλεσυνεδριάσεις  μεταξύ των 6 μελών της επιτροπής προέκρινε τις δεκτές  προτάσεις  και την 28/05/2020 στέλνει στον κ.Τσιάνο δια της ΠΟΕΠΛΣ όλες  προτάσεις (δεκτές και μη).

5) 3/6/2020 ο κ Τσιάνος συγκαλεί Δ.Σ στο οποίο ψηφίζονται ομόφωνα οι  59 προτάσεις της επιτροπής .

6) 8/7/2020 κατά την διάρκεια του Δ.Σ. ο κ. Τσατσουλής ρωτά τον τότε και νυν Πρόεδρο κ. Τσιάνο αν έστειλε τις προτάσεις στον κ. ΥΝΑΝΠ και ο κ Τσιάνος απαντά  ότι οι προτάσεις είναι στο γραφείο του κ. ΥΝΑΝΠ!!! Λίγες ώρες αργότερα κατά την διάρκεια του Δ.Σ. ο κ. Τσιάνος ζητά ψήφο εμπιστοσύνης την οποία χάνει με ψήφους 11 κατά, 3 υπέρ και ένα λευκό και στη συνέχεια παραιτείται !!!

7) 16/7/2020 γίνεται ανασυγκρότηση του Δ.Σ .

8)20/7/2020 οι κ Ελευθεράκης – Τσατσουλής  ως (Πρόεδρος-Γραμματέας) πηγαίνουν στον σύμβουλο του κ ΥΝΑΝΠ αρμόδιο για το Π.Δ. Μεταθέσεων να τον ρωτήσουν ποιες προτάσεις γίνονται δεκτές. Ο αρμόδιος Σύμβουλος ζητά να τους τις στείλουν γιατί    δεν τις έχει λάβει!!!

9) 21/07/2020 οι κ. Ελευθεράκης –Τσατσουλής στέλνουν e-mail στην Νομική Σύμβουλο της ΠΟΕΠΛΣ να τους στείλει την νομική αξιολόγηση επί των προτάσεων της Επιτροπής γιατί δεν την  βρίσκουν στα αρχεία της ΠΟΕΠΛΣ.

10) 22/07/2020 Η Νομική Σύμβουλος της ΠΟΕΠΛΣ απαντά με e-mail ότι δεν της έχουν αποσταλεί οι προτάσεις προς αξιολόγηση!!!

11) 27/07/2020 επιδίδονται οι προτάσεις στον Σύμβουλο του κ. ΥΝΑΝΠ αρμόδιο για το Π. Δ. Μεταθέσεων.

12) Γίνονται άμεσα  δύο πολύωρες συζητήσεις- διαβουλεύσεις με τους Συμβούλους του κ. ΥΝΑΝΠ παρουσία των Ελευθεράκη –Τσατσουλή-Τσιάπλια-Λάσκαρη-Κουζή-Λαζινού –Καμβύση (την πρώτη ημέρα) κατά τις οποίες τα ανωτέρω μέλη ΔΣ δια ζώσης προβάλλουν τα επιχειρήματα τους και τις 59 προτάσεις.

13) Μετά από αυτό το σημείο έγιναν 2 συναντήσεις τον Σεπτέμβριο  με τον Σύμβουλο του Υπουργού στις οποίες ήταν παρόντες από την ΠΟΕΠΛΣ οι Ελευθεράκης-Τσατσουλής-Κουζής  κατά τις οποίες  διαβουλεύτηκαν τις 59 προτάσεις επί του αρχικού προσχεδίου που είχε δοθεί την 30/04/20.

14)         Την 02/10/20 ο κ. Ελευθεράκης μετά από επίσημο αίτημα της ΠΟΕΠΛΣ μετέβη  στον αρμόδιο Σύμβουλο του κ ΥΝΑΝΠ και έλαβε σε ηλεκτρονική μορφή το τελικό σχέδιο Π.Δ. Μεταθέσεων και το οποίο του είπαν ότι εστάλη ήδη στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης χωρίς προηγουμένως η ΠΟΕΠΛΣ να  λάβει  το τελικό Π.Δ στα χέρια της!!! Άμεσα το τελικό σχέδιο Π.Δ. Μεταθέσεων εστάλη σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ προκειμένου να μελετηθεί και να παρθούν αποφάσεις για τις αντιδράσεις μας ως ΠΟΕΠΛΣ.

Μετά από όλα αυτά αποδεικνύουμε περίτρανα  ότι  ποτέ δεν ήταν σε γνώση  και αποδοχή των 3 μας το τελικό σχέδιο Π. Δ. Μεταθέσεων!!! Ο κ. Τσιάνος απέκρυψε την αλήθεια και επιχείρησε την συκοφάντηση μας διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό μας φορέα.

Κανένας εκ των μελών του Δ.Σ. δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει και από εδώ και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ακόμα και   τώρα και οφείλει σύσσωμο το Προεδρείο και τα μέλη της ΠΟΕΠΛΣ να κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση!!!

Όλοι μας θα κριθούμε από τις πράξεις μας .

ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.

ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ.

Ομάδα Αλήθειας ΛΣ