Σε διχοτόμηση οδηγεί η τακτική του προέδρου Τσιανου.


Σχεδόν ένα χρόνο πριν οι εκλογές στη ΠΟΕΠΛΣ είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση ενός ΔΣ στο οποίο ο Πρόεδρος κ.Τσιανος είχε δεδομένη την πλήρη στήριξη ακόμα και των μελών που για λόγους τακτικής κατήλθαν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. 


Και απόδειξη της πλήρης στήριξης που παρείχαν τα μέλη του ΔΣ είναι η ψήφιση όλων των προτάσεων του Προέδρου με 19-0 .

Όμως το μοναρχικό μοντέλο Διοίκησης, η one man show φιλοσοφία και ο παραγκωνισμός των διαχρονικά στενών του συνεργατών οδήγησαν τη ΠΟΕΠΛΣ στη χειρότερή της κατάσταση από ίδρυσης.

Και όλα αυτά ενώ δεν υπήρχε ίχνος αντιπολίτευσης και με σύμμαχο ένα Υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος είναι δεκτικός να ικανοποιήσει κάθε αίτημα των εκπροσώπων των Λιμενικών.

Δυστυχώς όμως ο κ.Τσιανος δεν φρόντισε να κρατήσει τη συνοχή στη ΠΟΕΠΛΣ και αφού υπέπεσε σε σοβαρά λάθη συνδικαλιστικής συμπεριφοράς αποφάσισε να καρατομήσει και τους συνεργάτες του που προσπαθούσαν να κρατήσουν ισορροπίες για το καλό της Ομοσπονδίας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν η μομφή από το μεγαλύτερο μέρος του ΔΣ προς το πρόσωπό του ,γεγονός που τον υποχρέωσε σε παραίτηση πριν 3 μήνες.

Το επόμενο διάστημα η νέα διοίκηση με τις φιλότιμες προσπάθειες του κ.Ελευθερακη κατέβαλε προσπάθειες να φέρει στα "ίσια " την ΠΟΕΠΛΣ καταθέτοντας για το ΠΔ Μεταθέσεων πρόταση με 60 τροποποιήσεις.

Δυστυχώς όμως ο κ.Τσιανος βρήκε τρύπα και μπήκε ξανά Πρόεδρος στηριζόμενος αυτή τη φορά από τα μέλη που στις εκλογές της ΠΟΕΠΛΣ πριν ένα χρόνο ήταν απέναντι του με διαφορετικό ψηφοδέλτιο όπως και μέλη που στις εκλογές της Αττικής κατηλθαν ως αντίπαλοι του.

Έτσι λοιπόν ενώ ήταν ο ιδρυτής της Νέας Συμμαχίας που σαρωσε στις εκλογές το 2019, πριν λίγες μέρες αφόρισε όλους τους συνεργάτες του (με κάποιους είναι μαζί συνδικαλιστικά πάνω απο 10 χρόνια) προκειμένου να απολαύσει λίγες μέρες ακόμη ως Πρόεδρος.

Ίσως έφτασε η στιγμή που η στιγμή που όχι μόνο τα 8 μέλη του ΔΣ αλλά και οι υπόλοιποι που τους στηρίζουν θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το πρόσφατο Βατερλώ με το ΠΔ Μεταθέσεων όλοι ξέρουμε πως προκλήθηκε.

Και ενώ με την ψήφιση του Νόμου 4676 ο Πρόεδρος Τσιανος πανηγύριζε για τις θετικές διατάξεις ως προσωπική του επιτυχία τώρα με το ΠΔ Μεταθέσεων λέει ότι δεν ξέρει τίποτα...!!!

Φταίει ο ένας..ο άλλος..ο Χατζηπετρής..αλλά όχι ο ίδιος. 

Ελπίζουμε αυτή η ομηρία να τελειώσει σύντομα.