Μεταθέσεις. Είναι αργά για δάκρυα...

Αφού δεν μπόρεσαν να τα βρούνε μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στις μεταθέσεις, αφου κάποιοι προχώρησαν σε δυναμικές παρεμβάσεις ώστε να πειστεί ο Πρόεδρος να αναπροσαρμόζει τη στάση του και να κινηθεί πιο ομαδικά και αφου η Ομοσπονδία πανηγύρισε για το νέο καθεστώς μεταθέσεων...όταν έφτασαν στο δια ταύτα κατάλαβαν στη ΠΟΕΠΛΣ πόσο λάθος έκαναν και για ακόμη μια χρονιά τα θύματα θα είναι οι συνάδελφοι. 
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ τα λέει όλα:


Η Ομοσπονδία μας την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποίησε παρεμβάσεις στη φυσική μας ηγεσία με θέμα την καθυστέρηση συγκρότησης του συμβουλίου μεταθέσεων 2020 και κατά συνέπεια την αδυναμία συνεδρίασής του.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι για μία ακόμη χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με τα συμβούλια μεταθέσεων να πραγματοποιούνται εκτός των χρονικών ορίων, που η νομοθεσία ορίζει.
Παρότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει τη σπουδαιότητα τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων βρισκόμαστε στα μέσα καλοκαιριού και η αδικαιολόγητη πλέον καθυστέρηση θα έχει ως θύματα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επιπλέον η βούληση διενέργειας συμβουλίων μεταθέσεων αποτυπώθηκε και με το άρθρο 70 του ν. 4690/2020 (ΦΕΚ A’ 104/30.05.2020) με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2020 οι μεταθέσεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το π.δ. 33/2009, προκειμένου να αποφευχθεί η μη πραγματοποίησή τους για το 2020 λόγω αναμονής έκδοσης νέου π.δ. σε εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4676/2020.
Υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους ότι τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρώτα από όλα είναι άνθρωποι με οικογένειες και θωρούμε επιβεβλημένη την αποπεράτωση όλων των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων και των προσφυγών κατά μεταθέσεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση.
Το ζήτημα θα απασχολήσει τις εργασίες του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος και η ένταση της αντίδρασής μας.