Ο Πρόεδρος της Δ.Π.

Ούτε στα πιο τρελά  σενάρια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι συνάδελφοι αυτό που έχει γίνει στη ΠΟΕΠΛΣ τα τελευταία 7 χρόνια.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όταν το 2013 μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών της Αττικής ξεκινούν τον αγώνα να αλλάξουν τη πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος κατηγορώντας τον τότε Πρόεδρο κ.Δριβάκο ότι έχει ταυτιστεί με τη Διοίκηση Προσωπικού του Αρχηγείου και δεν συνάδει να είναι Πρόεδρος καθώς έφτασε η εποχή να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέα πρόσωπα.

Αυτή η κίνηση βρήκε συμμάχους σε όλη την Ελλάδα και το 2015 κατάφεραν να ανατρέψουν τον κ.Δριβακο υποσχόμενοι μια διαφορετική συνδικαλιστική στάση απέναντί στη Διοίκηση Προσωπικου του Αρχηγείου με δυναμικες διεκδικήσεις υπέρ των συναδέλφων.

Στη νεα αυτη Ομοσπονδία όλες οι θέσεις ουσίας καταλήφθηκαν από νέα πρόσωπα και στην ουσία οπως είχε φανεί η εποχή των "συνταξιούχων" συνδικαλιστών είχε τελειώσει.

Δυστυχώς όμως οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες καθώς ο ένας Πρόεδρος μετά τον άλλον έπεφταν από τον προεδρικό θώκο και κάνεις από το 2013 και μετά δεν ολοκλήρωσε θητεία.

Και αφού τελικά διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν την Ομοσπονδία σε αξιοπρεπή επίπεδα και αφού φαίνεται ότι δεν μπορεί κανείς εξ αυτών να κρατήσει τα σκήπτρα του συνδικαλισμού αποφάσισαν να γυρίσουν στο παρελθόν και :
Να βάλουν Πρόεδρο (κ.Ελευθερακης) έναν εν δυνάμει από το 2014 απόστρατο.

Ένας Πρόεδρος ο οποίος είναι σειρά του κ.Δριβακου ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2013 ως συνδικαλιστικά "υπερήληκας" από αυτούς που 7 χρόνια αργότερα δηλ. το 2020 παρουσιάζουν ως σωτήρα τον κ.Ελευθερακη.

Το κερασάκι στη τούρτα είναι το ότι ο νέος Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ.Ελευθερακης είναι προσωπαρχης στο Αρχηγείο κατέχοντας την υψηλότατη θέση στη Διοίκηση Προσωπικού του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μα πως είναι δυνατόν ο προσωπάρχης να γίνει Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ.;

Στις διεκδικήσεις των συναδέλφων θα συγκρούεται με τον εαυτό του ;

Και τελικά όλη αυτή η φαγωμαρα με τον Δριβάκο είχε ως απώτερο σκοπό να βάλουν ως Πρόεδρο κάποιον. οποίος έγινε συνδικαλιστής στα υπηρεσιακα του "τελειώματα ";

Δηλαδή από τους τότε επαναστάτες του 2013,14,15...δεν βρέθηκε ένας που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς ως Πρόεδρος;

Πραγματικά είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει και οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι από αυτά που συμβαίνουν στη ΠΟΕΠΛΣ και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει λύση και σωτηρία.

Κρίμα όμως γιατί οι αγνοί συνάδελφοι πίστεψαν στη νέα γενιά