Αναδίπλωση Προέδρου ΠΟΕΠΛΣ ...

Με μία νέα δήλωση προσπαθεί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ.Τσιανος να αναστρέψει το εις βάρος του αρνητικό κλίμα ύστερα από την επίθεση και καθαίρεση του κ.Τσατσουλή απο τα συμβούλια μεταθέσεων καθώς διαφαίνεται ότι τα πράγματα στην Ομοσπονδία έχουν πάρει άσχημη πορεία. 


Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Προέδρου:
"Μετά από αναφορές σε ιστολόγια περί έντασης κατά το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. υποχρεώνομαι να διευκρινίσω τα εξής:

Η συνεδρίαση του τελευταίου Δ.Σ. στις 3/6/2020, είχε ως αντικείμενο το σχέδιο Π.Δ. περί μεταθέσεων-τοποθετήσεων-αποσπάσεων-διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκαν οι προτάσεις μας επί αυτού έτσι όπως κατατέθηκαν από τις Ενώσεις μας και όπως τις επεξεργάσθηκε η Ομάδα Εργασίας της Ομοσπονδίας μας, που συστάθηκε μετά από εισήγησή μου για το λόγο αυτό. Οι αλλαγές, που πρόκειται να προτείνουμε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ομόφωνης απόφασής μας αποδεικνύοντας το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας στη λειτουργία των οργάνων μας.

Στην αρχική μου τοποθέτηση (εδώ) έγινε μια αναλυτική αναφορά-παρουσίαση των όσων έχουμε κατορθώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιπλέον αναφέρθηκα στα τακτικά συμβούλια μεταθέσεων του 2020, τα οποία θα γίνουν για τελευταία φορά σύμφωνα με όσα ορίζει το ΠΔ 33/2009 και μόνο για λόγους ευθύνης ανέφερα ότι η Ομοσπονδία μας θα εκπροσωπηθεί από εμένα και σε καμία στιγμή δεν επικράτησε ένταση.

Δεν είναι μόνο φυσιολογικό αλλά και υγιές σε συλλογικά όργανα να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις και πρώτος εγώ ενθαρρύνω αυτή τη λογική και οφείλω να αφουγκράζομαι κάθε άποψη και να επιδιώκω ομοφωνίες. Εφόσον στην παρούσα φάση όλοι μας συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα και ενόψει των συμβουλίων μεταθέσεων 2020 δεν υφίσταται και ζήτημα εκπροσώπησης.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καταφέρνουμε βελτιώσεις και ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει θετική συμβολή.

Τέλος, κάνω σαφές ότι σ’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο όροι του παρελθόντος όπως «αποκαθήλωση» και «ανθρωποφαγία» δεν έχουν χώρο και δεν υιοθετούνται από κανέναν!

Όσοι επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση προκειμένου να βλάψουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και να ανακόψουν την επίτευξη των στόχων μας θα αποτύχουν για μία ακόμη φορά."

  Τσιάνος Παναγιώτης
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.