Ποιοί συνδικαλιστές στηρίζουν το ΠΔ Μεταθέσεων.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΚΤΩ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ

Οι οκτώ υπογράφοντες αιτηθήκαμε έκτακτο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ την 02/12/21 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:

 1. Προβλήματα που προκύπτουν στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τη δήλωση εναλλακτικών Υπηρεσιών και ενέργειες Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την επίλυσή τους.

 2. Τακτικές μεταθέσεις έτους 2022 σε συνάρτηση με την κατανομή των οργανικών θέσεων.

Στο έκτακτο Δ.Σ. που συνεκλήθη την Τρίτη 07/12/2012, από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ ύστερα από το αίτημα μας, ζητήθηκε από τα μέλη του Προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ ενημέρωση σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό που διαπιστώσαμε δυστυχώς είναι πως η πλειοψηφία του Προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ, εμμένει ακατανόητα στην θέση της και συνεχίζει να διακηρύττει   ότι το νέο Π.Δ. Μεταθέσεων είναι «δίκαιο και αξιοκρατικό» και ότι θα αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα.

Σας παραθέτουμε  κάποιες από τις απόψεις-θέσεις κορυφαίων μελών του προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ που ελέχθησαν στην διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. :

1) Ο  Πρόεδρος της  ΠΟΕΠΛΣ  μας ζήτησε να του αναφέρουμε εμείς, τα οκτώ αιτούντα μέλη του έκτακτου Δ.Σ. προβλήματα που έχουν προκύψει  με τις οργανικές θέσεις του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προφανώς ο ίδιος «ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ» και δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα.

2) Ο  Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ δήλωσε με στόμφο πως  αν πρέπει να πραγματοποιηθούν ακόμα και  τέσσερις χιλιάδες μεταθέσεις!! με το νέο Π.Δ  δεν έχει κανένα πρόβλημα , κοινώς «ΞΕΝΟΣ ΠΟΝΟΣ-ΞΕΠΟΝΟΣ» .

3) Ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα το νέο Π.Δ. μεταθέσεων για να δούμε μετά τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν, κοινώς «Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΣ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ» .

4) Ο Οργανωτικός Γραμματέας θα περιμένει να δει πως θα κυλήσει η φετινή διαδικασία των μεταθέσεων αν και δεν πιστεύει ότι θα γίνει τίποτα!!! Και αφού λοιπόν δεν θα γίνει τίποτα να τον ρωτήσουμε εμείς πως θα φύγουν από την ακριτική Ένωσή του που εκλέγεται, στελέχη που έχουν εκεί πάνω από πέντε έτη;

κοινώς «ΜΑΘΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΛΛΙ» .

Αποδεικνύεται περίτρανα από αυτά που παραθέσαμε ότι η πλειοψηφία του Προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ δεν έχει ή κάνει πως δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και την δυσμενή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τους προτείνουμε  για άλλη μια φορά να δημοσιοποιήσουν το οπτικοακουστικό υλικό του τελευταίου έκτακτου Δ.Σ αλλά και όλων των προηγούμενων,. ώστε να ενημερωθούν όλοι για τις θέσεις και τις απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ και τονίζουμε το εξής:

       « Όταν έχεις δίκιο, κανείς δεν το θυμάται. Όταν έχεις άδικο, κανείς δεν το ξεχνά» 

  ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ. –ΚΟΡΙΖΗΣ Γ. –ΚΩΣΤΑΚΗΣ.Μ– ΛΑΖΙΝΟΣ Α.-ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ. – ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.- ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β.