Σιγή ιχθύος από το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε ένα συνδικαλιστικο κίνημα που εκπροσωπεί τους Λιμενικούς να έχει καταντήσει φερέφωνο της Διοίκησης .


Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ έχει παραδώσει τα ηνία στον 5ο όροφο του ΥΝΑΝΠ και ενώ όλο το Λιμενικό βράζει για όσα γίνονται το τελευταίο καιρό εις βάρος των στελεχών αυτοί...πέρα βρέχει.

Και αφού πανηγυρίζουν για το ΠΔ Μεταθέσεων "έκτρωμα " ..όλα τα υπόλοιπα όπως και οι προσλήψεις πηγαίνουν στο "αυτόματο " ..

Τουλάχιστον η ομάδα 8 μελών του ΔΣ βλέπει αυτό που βλέπουν και οι υπόλοιποι και αντιδρούν.

Μηδαμινές οι προσλήψεις στο Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ

 
Κοινή δήλωση οκτώ μελών Δ.Σ ΠΟΕΠΛΣ

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ζούμε το θέατρο του παραλόγου στο Λιμενικό Σώμα σε  ένα σοβαρό θέμα όπως είναι οι προσλήψεις νέων στελεχών και αν  και μέχρι το τέλος των μνημονίων  στο τέλος του 2018 υπήρχε ο περιορισμός των προσλήψεων λόγω δημοσιονομικών περιορισμών σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις εν τούτοις τους τελευταίους 18 μήνες παρακολουθούμε έναν καταιγισμό  προσλήψεων χιλιάδων στελεχών σε άλλα Σώματα όπως η ΕΛΑΣ και οι  Ε.Δ, σε αντίθεση  με το Λιμενικό όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί   καμία πρόσληψη εκτός των προγραμματισμένων από Πανελλήνιες εξετάσεις. Συγκεκριμένα έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις σε ειδικούς φρουρούς ,σε συνοριοφύλακες και σε ΕΠΟΠ. Στο Λιμενικό από την άλλη πλευρά περιμένουμε ακόμα να μπουν στην Σχολή Δοκίμων Λ/Φ  μόλις 155 νέοι συνάδελφοι ,σε έναν διαγωνισμό που προκηρύχτηκε το 2019! Αυτοί οι συνάδελφοι έπρεπε ήδη να έχουν αποφοιτήσει από την Σχολή αλλά λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων θα τους δούμε στα Λιμεναρχεία το 2022 με το καλό, ταυτόχρονα με εκείνους τους συναδέλφους,  της πρώτης σειράς των Πανελληνίων . Με ένα Λιμενικό Σώμα που εκτός όλων των άλλων αρμοδιοτήτων του έχει επιφορτιστεί με το τεράστιο θέμα του Μεταναστευτικού  το οποίο φαίνεται ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα και παρ’  όλα αυτά να είναι το μοναδικό Σώμα το οποίο δεν κάνει τις κατ ‘ ελάχιστον  απαιτούμενες προσλήψεις αν και η νομοθεσία του δίνει αυτήν την δυνατότητα μέχρι της αποφοιτήσεως της πρώτης σειράς Δοκίμων από τις Πανελλήνιες.

Επίσης αν και το Λιμενικό ενισχύεται με ουσιαστικά έναν νέο Στόλο Πλωτών δεν έχει υπάρξει καμία πρόσληψη Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών από τις σχολές Α.Ε.Ν. Ποιοι θα στελεχώσουν τα νέα Π.Λ.Σ ; Τα ήδη μεγάλα σε ηλικία και καταπονημένα σε μέγιστο βαθμό πληρώματα τους; Για αυτό και στο πρόσφατο Π.Δ των μεταθέσεων η Υπηρεσία φρόντισε να αφαιρέσει την διάταξη μετάθεσης με επιθυμία του στελέχους το οποίο έχει συμπληρώσει τα 45 χρόνια ηλικίας στα Πλωτά ;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα όραμα και κανένας σχεδιασμός με αποτέλεσμα αντί να πηγαίνουμε μπροστά έχοντας συμπληρώσει 102  έτη ύπαρξης ως Σώμα   να γυρνάμε ‘’ πίσω ολοταχώς’’.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει η  Πολιτική και  η Στρατιωτική Ηγεσία του Σώματος ότι η μεγαλύτερη αξία του Λιμενικού είναι τα στελέχη του , οι Ελληνίδες και οι Έλληνες Λιμενικοί και θα πρέπει να επενδύσει στο να υπάρχει επαρκές προσωπικό το οποίο θα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση. Πρέπει να γίνεται ανανέωση των επιχειρησιακών μέσων, πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός,  αλλά τελικά   την διαφορά την κάνει το ανθρώπινο δυναμικό.

 26/3/2021

                          ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ ΠΟΕΠΛΣ                    

                                  ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ.

                                    ΚΟΡΙΖΗΣ Γ.

                                   ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μ.

                                    ΛΑΖΙΝΟΣ Α.

                                   ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ.

                                ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ.

                                  ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.

                                    ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ.Β