Φταίνε οι προηγούμενοι, οχι εμείς!!


 Σας παραθέτουμε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ όπου το προεδρείο επιρρίπτει ευθύνες για όσα λάθη γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από το προεδρείο της Ομοσπονδίας σε μέλη του ΔΣ που αντιδρούν για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων των συναδέλφων. Τουλάχιστον τα 8 μέλη έχουν το θάρρος να μιλούν με δεδομένα και όχι ευχολόγια .

Η ανακοίνωση. 

Μετά από συνεχόμενες αναφορές στο διαδίκτυο από μέλη του Δ.Σ. οι οποίες κατακρίνουν τις ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας σε σειρά από ζητήματα και τα οποία παραπληροφορούν με ανακρίβειες ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας για τα εξής:

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ενεργεί συντεταγμένα και έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η αύξηση της οργανικής δύναμης είναι δικό μας επίτευγμα και δεν υλοποιήθηκε λειτουργώντας σπασμωδικά και λαμβάνοντας υπόψη διάφορες «πληροφορίες». Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Η μη συμμετοχή μας στην ομάδα εργασίας για την ανακατανομή της οργανικής δύναμης στην παρούσα φάση σε καμία περίπτωση δε μειώνει την επίδραση που θα έχουμε.

Αναφορικά με την «ανυπαρξία» για την οποία μας κατηγορούν σας ενημερώνουμε ότι από 6 Οκτώβρη 2020 (ανασυγκρότηση ΔΣ):

  • Δόθηκε οριστική λύση και πλέον όλοι οι Λιμενικοί και οι οικογένειές τους θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.
  • Έχουμε πετύχει θετικές παρεμβάσεις στο σχέδιο του ΠΔ μεταθέσεων.
  • Aναρτήθηκε για διαβούλευση σ/ν με διάταξη για την κάλυψη δικαστικών εξόδων για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Στο ίδιο ν/σ δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης βρεφονηπιακών σταθμών στις έδρες Λιμενικών Αρχών σε όλη την επικράτεια και ίδρυσης παιδικών εξοχών (κατασκηνώσεις) σε συνεργασία με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και με εκμετάλλευση, μεταξύ άλλων και κοινοτικών πόρων.
  • Καταγγείλαμε τα συμβούλια μεταθέσεων 2020.
  • Καταγγείλαμε τις αποφάσεις μεταθέσεων μετά την παρουσία αντικαταστάτη και ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.
  • Καταγγείλαμε ως απαράδεκτο το Γενικό Σήμα υποβολής αναφοράς μετάθεσης/απόσπασης/διάθεσης και πετύχαμε την τροποποίησή του.
  • Καταγγείλαμε το προωθούμενο πδ κατανομής οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες το οποίο υποθηκεύει το μέλλον των αποφοίτων ΣΔΥΛΣ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Ενημερώσαμε για το δικαίωμα της δικαστικής διεκδίκησης αναδρομικών ποσών.

Η Ομοσπονδία μας από την επόμενη μέρα της ανασυγκρότησης ενεργοποίησε την απόφαση του ΔΣ και έδωσε εντολή στη νομική σύμβουλο για την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απέναντι στο διασπαστικό μόρφωμα της ΠΟΛ τόσο ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. όσο και ως Πρωτοβάθμιες Ενώσεις. Ήδη έχουν καλυφθεί από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τα έξοδα των ενεργειών αυτών, που έχουν γίνει από την Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. και το ίδιο θα συμβεί και για όλες τις Ενώσεις μας.

Πολλές ήταν επίσης οι καθημερινές μας παρεμβάσεις για σειρά από ζητήματα, που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

Δυστυχώς έχουμε να επιλύσουμε προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν από την εσωστρέφεια και τις προσωπικές στρατηγικές, όπως το ΠΔ μεταθέσεων, που επί ημερών του προηγούμενου προεδρείου εστάλη στο ΣτΕ, το ΠΔ της κατανομής των οργανικών θέσεων κατά κατηγορία και κατά βαθμό, το οποίο επί ημερών του προηγούμενου προεδρείου εστάλη στο ΣτΕ, την ΠΟΛ που επί ημερών του προηγούμενου προεδρείου δημιουργήθηκε και φυσικά τις αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων 2020 με την ψήφο του προηγούμενου εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., οι οποίες έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. απέναντι στους συναδέλφους. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι καταγγέλλοντες σε σύντομο χρονικό διάστημα έκαναν τεράστια ζημιά!

Σε αυτό το σημείο θα θέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ένα ερώτημα προς αυτούς: Υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο ενεργήσατε αρνητικά ή δεν ενεργήσατε καθόλου και το οποίο εμείς θα κληθούμε να επιλύσουμε; Να είστε βέβαιοι πως όποιο άλλο ζήτημα και να υπάρχει εμείς θα αγωνιστούμε να δοθεί λύση και θα τα καταφέρουμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ύπαρξη αμφισβήτησης επιταχύνει και επιτυγχάνει την εξέλιξη και την ανάπτυξη ενός οργάνου μέχρι το σημείο και το όριο, που παραμένει υγιής. Κάθε διαφορετική γνώμη και κρίση είναι αποδεκτή, αρκεί να βασίζεται σε υπαρκτά επιχειρήματα και όχι σε πρόχειρες υποκειμενικές αντιλήψεις.

Η ύπαρξη τέτοιου είδους παλαιοσυνδικαλιστικής πρακτικής, που έχει υιοθετηθεί από μέλη του Δ.Σ. δεν είναι υγιής, είναι καταδικασμένη και δε φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την επίτευξη των στόχων μας ως συνδικαλιστικό όργανο, που προασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων και σε κάθε περίπτωση δεν κρίνει κανένα αποτέλεσμα. Ο στόχος της σημερινής Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι το υπαρκτό, το μετρήσιμο, το πραγματικό αποτέλεσμα καθώς αυτό εντέλει αποτελεί το μόνο κριτήριο.

Τουλάχιστον όλοι μας συμφωνούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σεβαστείτε λοιπόν τις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες επικαλείστε όχι μόνο στα λόγια αλλά εμπράκτως.

Καλούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συμβάλουν δημιουργικά και να ενισχύσουν την επίτευξη των κοινών μας στόχων αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Δεν είναι ώρα για «πολεμικές» τακτικές αλλά για δημιουργία ενός κοινού ισχυρού μετώπου!

Αυτό αναμένουν οι συνάδελφοί μας από εμάς! Αυτό απαιτεί η εποχή μας! Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας!